Hovedmenu
Fremtidens mand i dansk golf tager hul på afløseren for Europatouren

Fremtidens mand i dansk golf tager hul på afløseren for Europatouren

Af d. 29. nov, 2021 i Artikler | Ingen kommentarer

Den talentfulde danske golfspiller Magnus Helligkilde tog torsdag hul på 2022-sæsonen. Det skete ved Joburg Open i Sydafrika, den første turnering på programmet for sæsonen i det, der før var Europatouren, men som fra denne sæson bliver DP World Tour. Forsvarende danske vinder af turneringen springer over i år.

 

Fra Europatour til DP World Tour i 2022

Tidligere her i efteråret blev det annonceret, at European Tour skifter navn til DP World Tour fra og med sæson 2022. Det skyldes, at det globale logistikfirma DP World er blevet navnesponsor, og det er endda i et jubilæumsår. Den europæiske tour startede i 1972 og fylder derfor 50 år i år. 

DP World er velkendte inden for golfsporten, idet de siden 2009 har været sponsor for sæsonfinalen i Dubai. DP er en forkortelse for Dubai Ports, og virksomheden driver havne over hele verden, så den globale golfsport er et godt sted at slå sit navn fast.

 

Joburg Open – uden dansk forsvarende mester

Joburg Open spilles på Randpark Golf Club ved Johannesburg i Sydafrika og blev afviklet første gang i 2007. I de første ti år blev turneringen spillet på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club i Johannesburg for så, at det derefter ikke at blive afviklet i 2018 og 2019. 

Da turneringen blev genoplivet i 2020 var det på en anden bane, nemlig Randpark. Det blev med danske Joachim B. Hansen som vinder, men han stiller ikke op i år. Tilbage i 2009 havde turneringen også en dansk vinder, nemlig Anders Hansen. 

 

Helligkilde skal bygge videre på formidabel 2021-sæson

Marcus Helligkilde skal se, om han kan videreføre sin forrygende form fra årets Challenge Tour, hvor han hentede tre turneringssejre. Han var allerede sikker på oprykning til European Tour længe før Rolex Challenge Tour Grand Final på Mallorca, som han oven i købet sluttede af med at vinde. I sæsonfinalen på Mallorca var han ganske overbevisende. 

Den unge talentfulde dansker sluttede på otte under par for turneringen efter en tricky finaledag. Her var han for en sjælden gangs skyld over par (+1), men heldigvis havde de nærmeste konkurrenter det også svært. Det lykkedes danskeren at få hevet par hjem på de sidste fire huller og gjorde dermed arbejdet færdigt. Frederic Lacroix, Julien Brun, Ricardo Gouveia og Yannik Paul måtte dele andenpladsen i -7 ved den lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.