Hovedmenu
Hvordan kommer du i gang med at spille golf?

Hvordan kommer du i gang med at spille golf?

Af d. 12. aug, 2019 i Artikler | Ingen kommentarer

Er du nybegynder og har du aldrig prøvet at spille golf før, skal du tage et såkaldt golfkørekort. Golfkørekortet opnås efter beståelse af et forløb, hvor du modtager teoretisk og praktisk undervisning og træning i golf.

 

Golfkørekort

Goldkørekortet er en slags adgangskort for medlemmer. Du kan nemlig ikke blive medlem af en golfklub uden at have et golfkørekort. Kørekortet giver således adgang til at spille golf på de forskellige baner rundt om i landet. Ligesom når du tager kørekort til bil, kræver opnåelse af golfkørekort, at du besidder nogle specifikke færdigheder, som er alfa og omega for at du kan begå dig på en golfbane.

 

Teoriprøve

For at opnå et goldkørekort skal du bestå en teoriprøve. Forud herfor modtager du undervisning i almindelige golfregler og definitioner samt etiketteregler. Derudover bliver du undervist i banen, handicapreglerne, og hvordan du udfylder et scorekort korrekt. Endelig får du undervisning i sikkerhed og turneringsformer.

Undervisningen sluttes af med en teoriprøve, der som regel afholdes online.

 

Praktisk prøve

Du skal desuden bestå en praktisk prøve. Du vil forinden modtage omfattende undervisning med en træner og lære at spille på en 9-huls bane. Til den praktiske prøve vil du blive udsat for en slagprøve, hvor du skal udføre forskellige slags slag. Her vil du blive vurderet på både præcision og på længde.

Derudover skal du bestå en putteprøve, som basalt set går ud på at spille 9 huller på en puttinggreen med et max antal slag på 21.

Og endelig skal du bevise dine evne til at spille i praksis. Det gør du over flere omgange. For det første ved 3 runder spil på en 9-huls bane. For det andet ved deltagelse i 3 begynder-turneringer på en 9-huls bane. Og for det tredje ved at spille 9 huller på en 18-hulsbane.

 

Når du har modtaget dit golfkørekort, kan du spille på de fleste golfbaner i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.