Hovedmenu
Alt du skal vide om golfhandicap

Alt du skal vide om golfhandicap

Af d. 22. feb, 2019 i Artikler | Ingen kommentarer

Er du ny på golfbanen, eller prøver du bare at få helt styr på reglerne omkring golfhandicap? Så behøver du ikke lede længere. Her får du alt den information, du skal bruge.

 

Hvad er et golfhandicap og hvordan ændrer man det?

Golf er en svær sport, og reglerne kan også være svære at forstå som nybegynder. Her får du alt skåret ud i pap, så du har helt styr på reglerne. Det er jo vigtigt at have styr på reglerne, inden du slår din første bold ud.

Et golfhandicap viser, hvor god man er, og hvor mange slag man har. Modsat andre sportsgrene, så handler golf om at have så få slag som muligt. Jo lavere jo bedre. Vil du gerne vide, hvordan du går ned i handicap og dermed bliver en dygtigere golfspiller? Hvis du får flere point i stableford over neutral zone, så ryger du ned i handicap. Jo lavere man kommer ned i handicap, jo mindre rykker du ned for hver gang.

Stableford er det pointsystem, hvor man spiller ud fra sit givet spilhandicap, altså hvor mange slag man har. Modsat hulspil, hvor man spiller om hvert enkelt hul. Hvis man har vundet flere huller, end der er tilbage, så stoppes spillet.

 

Spil golf som en professionel

De professionelle golfspillere spiller det, der hedder slagspil. Det betyder, at man går banen i slag. En almindelig golfbane vil man kunne gå i par på 72. Det betyder, hvor mange slag man bruger på hele runden eller per hul. Det har altså ingenting med stableford og golfhandicap at gøre. Det er to forskellige måder at spille golf på.

Som nybegynder spiller man ofte med golfhandicap, da man ikke har mulighed for at være god nok til at gå banen i dens par. Det er derfor, man har opfundet golfhandicap. Det er en måde hvorpå nybegyndere eller ikke-professionelle kan spille. Derfor giver det god mening at spille efter stableford, da det giver mulighed for forbedring. Det er jo muligt at forbedre sit spil og dermed gå ned i handicap. Det er altid godt at have noget at spille for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.