Hovedmenu
Golf, en sport for sig selv

Golf, en sport for sig selv

Af d. 28. feb, 2019 i Artikler | Ingen kommentarer

De fleste ved nok det der er at vide omkring golf. Golf er en udendørs sport, som bliver dyrket af både amatører og professionelle.

I princippet findes der to slags spiltyper. Slagspil, hvor man tæller slag fra alle huller sammen. Den som har de færreste slag har vundet spillet. Der er også hulspil, hvor man spiller om hvem der vinder flest huller.

Der findes endda mange forskellige klubber for golf. Igen, nogle for professionelle og nogle for amatører.

Hvilke slags er der?

Først og fremmest så er der flagspil. Flagspil spilles som et slagspil. Man skal først regne ud hvor mange slag man har på banen. Derefter skal man trække et fra for hver gang man slår et slag. Når man rammer nul, er ens egen runde færdig og man sætter sit flag der hvor ens bold sidst landede. Den som vinder spillet, er den som kommer længst med sit flag. Hvis man dog ikke har brugt alle sine slag efter de første 18 huller, begynder man så på en hel ny runde.

Texas Scramble, men kan også bare kaldes Scramble. Det er en holdturnering for 2, 3 eller 4 spillere. Alle driver på hvert hul. Derefter vælger man det bedste drive. Efter det slår alle på holdet deres andet slag. Igen vælges det bedste drive, og sådan fortsætter det.

Tre-jerns turnering er hvor hver spiller kun må medbringe eller bruge x antal køller. Antallet er derfor begrænset.

Foursome og Greensome

Foursome kan spilles både som hulspil, men også som slagspil. Det er for to par, og hvert par spiller kun med en bold. Spillerne skiftes til at slå. En af spillerne slår ud på de ulige, mens den anden slår ud på de lige. Til sidst regner man spillehandicappet ud som gennemsnitter af parrets spillehandicap.

Greensome er lidt lige som foursome, men her er forskellen bare at begge spillere slår ud på hvert hul. Her vælger makkerparret så det bedste drive at forsætte med. Herefter udregnes spillehandicappet ud fra en formel. Den spiller som har det laveste spillehandicap vægter 60% mens makkeren kun vægter 40%.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.