Hovedmenu
Sådan opfører du dig høfligt på golfbanen

Sådan opfører du dig høfligt på golfbanen

Af d. 10. apr, 2019 i Artikler | Ingen kommentarer

Golf er efterhånden blevet en populær sport, der har bidt rigtig mange danskere. Det er i udgangspunktet en rigtig god ting for både spillere og golf som helhed, da det dermed kommer til at få mere opmærksomhed og flere midler.

Der kan imidlertid også gå nogle ting tabt, når man lige pludselig er rigtig mange mennesker på greenen, som ikke nødvendigvis har spillet så længe. Golf omhandler nemlig i lige så høj grad etikette og høflighed, som det handler om at få bolde i huller. Hvis du er en ny golfspiller, er der derfor nogle ting, som du bør være opmærksom på, før du går ud for at spille dit første spil golf.

 

Ophold spillets ånd

Noget af det allervigtigste er, at man holder spillets ånd i hævd, hvilket betyder, at man spiller retfærdigt og ikke prøver at snyde. Der er nemlig som oftest ikke nogen dommer til stede, når der bliver spillet golf, og man skal derfor dømme spillerne imellem.

Dette er helt nyt for mange, der har været vant til at spille mere aggressiv boldsport såsom hånd- og fodbold, men det gør det på ingen måde mindre vigtigt. Hvis du vil være en god golfspiller, er det altså ikke nok bare at være god til at slå til bolden. Du skal også være disciplineret, høflig og udvise sportsånd på trods af konkurrence.

 

Sikkerhed frem for alt

En anden stor del af etiketten på en golfbane omhandler sikkerhed. Det er de færreste, der har lyst til at få en golfbold i hovedet eller et slag med en golfkølle. Derfor er det vigtigt, at man står et stykke fra hinanden og udviser respekt over for den, der i ethvert givent øjeblik skal til at slå. Hvis man kommer til at slå bolden i en retning, hvor den potentielt kan ramme nogen, kan man benytte sig af det traditionelle advarselsråb ”fore”.

Alt dette med mere vil du dog kunne lære, hvis du bliver medlem af en golfklub, hvilket også er en af de nemmeste måder at få spillet endnu mere golf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.