Hovedmenu
Søbolde – hvad er fordelen og ulemperne?

Søbolde – hvad er fordelen og ulemperne?

Af d. 23. dec, 2018 i Golfudstyr | 1 kommentar

Golf er en sport, som inden for de seneste år har rykket sig rigtig meget i danskernes bevidsthed. Den er nemlig gået fra noget, som vi kun forbandt med rige snobber eller pensionister, til en meget mere folkekær sport, som man dyrker på tværs af aldersgrupper og sociale lag.

Og det er blevet sådan, fordi golf simpelthen bare er sjovt. Det er en sportsgren, som har lidt af det hele. Her kan man være social med hinanden, øve og perfektionere sin teknik og samtidig få rørt sig og komme udenfor.

 

Golf er en udstyrssport

Men for at golf skal blive rigtig sjovt, så skal man også have det rigtige udstyr. Golf er nemlig en udstyrssport, og det er en del af aktivitetens DNA. Man skal kunne se det sjove i at vælge køller, have det rigtige tøj og bruge de rigtige bolde, hvis man for alvor skal nyde golf.

Og et af de steder, hvor golf virkelig handler om at kende sit udstyr, er når det kommer til boldene. Selvom det for folk udefra virker til, at alle golfbolde er ens, så er dette nemlig langt fra tilfældet. For eksempel kn typen af bold have betydning for distance, spin og kontrol.

 

Søbolde – hvad er det?

En af de betegnelser, som man inden for golf bruger om sine bolde, er søbolde. Dette er ikke en betegnelse for en bestemt teknik inden for boldproduktion, men derimod om bolde, som allerede er blevet brugt.

Navnet refererer oprindeligt til bolde, som bliver fisket op fra de kunstige søer, som man finder på golfbaner. Men de dækker nu også bolde, som bliver væk under et spil, og som senere bliver samlet sammen igen. Disse bolde er ofte kun brugt få gange, og under navnet søbolde kan man mange steder købe dem brugte.

 

Fordele og ulemper ved søbolde

Der er ingen rigtige ulemper ved søbolde i sig selv. Det er som udgangspunkt ganske almindelige bolde, som blot ikke er spritnye. Men er der sket en skade på søbolden, kan den resultere i dårlige slag. For eksempel hvis den er bulet eller der er gået hul i det yderste lag.

Til gengæld er søbolde langt billigere end nye golfbolde, og det kan være godt for særlig unge golfentusiaster, som ikke har så mange penge at rutte med. Her kan det være en stor fordel at købe brugte søbolde, mens man træner sig op.

    1 kommentar

  1. Super fin artikel, der pointerer at søbolde ikke er så skidt endda. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at man udelukkende bør købe søbolde, da det er bæredygtigt og sparer miljøet for en del plastforurening. Det skyldes jo at golfbolde primært består af plast og gummi.

    Hos golfpoint.dk har vi valgt at tage det næste skridt i salget af brugte golfbolde, vi har sorteret boldene, så du ikke kun behøves at købe f.eks. 50 eller 100 blandede bolde, men ligefrem kan købe et dusin Callaway Chrome Soft eller et dusin Titleist DT SoLo, hvis det er den bold du foretrækker at spille med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rettigheder til alle billeder og tekster er forbeholdt Meregolf.dk. Ingen af delene må benyttes uden forudgående aftale med ejeren af hjemmesiden.